Gluten- og sukkerfritt hamburgerbrød

En lekker gluten- og sukkerfri oppskrift på hamburgerbrød.

Endelig hvit bakst som jeg ble nogenlunde fornøyd med tatt i batraktning av at det er glutenfritt. Jeg synes estetisk og smaksmessig krever enkelte retter lyst brød- utifra min overbevisning ble dermed denne oppskriften laget.

I oppskriftern benytter jeg økologiske råvarer.

10-12 glutenfri hamburgerbrød

 • 1 ½ pk tørrgjær
 • 4 ½ dl fingervarmt vann

Rør gjæren i vann til den løser seg helt opp, og tilsett:

 • 2 temperert egg (håndvispet )
 • 1 ss fiberhusk
 • 2 ss agave
 • 0,5 dl ekstra virgin olivenolje
 • litt salt

La dette trekke i 5-7 minutter. Fiberhusk tykner når det blandes med væske, derfor skal dette trekke før alt det tørre blandes i. Viktig at all væske er fingervarmt slik at gjæren blir stimulert, så følg med om væsken har riktig temperatur.

Tilsett:

 • 100 g (2 dl) Fibra Teff
 • 150 g (2 dl) Orginal Teff
 • 100 g ( 1 ¾) dl fettredusert mandelmel

Bildeforklaring:

 1. Væsken sammen med fiberhusk trekkes i 7-10 minutter
 2. Ha i alt det tørre
 3. Elt deigen med eltekrok i kjøkkenmaskin i 7-10 minutter. Deigen skal være seig/ våt. Ved å arbeide med deigen stimuleres selve heveprosessen.
 4. Deigen ferdi eltet. Dekk eltebollen med plastikk, og la heve på en lunt sted i 1 time.
 5. Trill deigen i like store boller- omtrent  10 stykker  (kommer an på hvor store en ønsker dem, og jeg liker brødene middels- ikke store). Deigen skal være våt,  trykk/ pressbollene flate ved å bruke litt teffmel.
 6. Legg hamburgerbrød på bakepapir til etterheving i 30 minutter. Husk å dekke til med et klede, og unngå trekk. Pensle brødene med lunkent vann og dryss over sesamfrø før steking, på 225 grader i 10-12 minutter.

Samme oppskrift benyttes til å bake rundstykker eller foccacia (tilsette litt salt og urter).

Her er oppskrift på fine og grove hamburgerbrød.

 • Disse så gode ut 😀

  Jeg sliter litt med magen selv når jeg spiser for mye hvetemel,
  så disse skal jeg definitivt prøve ut ! 😀

  • Elin Larsen

   Få høre om disse gjør bedre for magen din, og om du liker de 🙂

 • Så flott at du kommer med en slik oppskrift. Nå skal jeg prøve meg på sunne burgere (av grønnsaker eller no) til søstera mi. Gluten ødelegger så mye. Jeg selv er ikke allergisk, men føler meg ikke noe bra heller etter jeg har fått det i meg.

  • Elin Larsen

   Har du prøvd disse grønnsaksburgerne Marie? Jeg viser framgangsmåte, burgerne smaker godt, er svært næringsrik og er blitt godt mottatt på bloggen. Passer perfekt til hamburgerbrødene men en god dressing. Kan det bli bedre! 😉

 • De ser herlige ut! 😀
  Har du prøvd å bløtlegge hvetemel med eddik/sitron over natten før du baker? Jeg tror det skal bryte ned gluten og antinæringsstoffer sånn at det blir lettere fordøyelig, det hadde jo vert supert 😀

  • Elin Larsen

   Takk for tipset Kristine- det var nytt for meg!

 • Har du prøvd melet fra «Doves farm» som heter White self-raising flour blend?
  Det føles som en pose potetmel å knipe på, men muffinsene mine ble luftige som bare det i dag.
  Ser på innholdsfortegnelsen at melet er sammensatt av 5 melsorter som jeg har i skapet, så jeg kan forsøke å blande selv.
  Skal plukke med meg en pose Teff når jeg har fått ryddet litt plass i kjøkkenskapene mine 🙂

  • Elin Larsen

   Tusen takk for tipset Tine- digger slike innputt. Hvilken melsorter inneholder melet?

 • Åå, har letet lenge etter sunne og gode burgerbrød-oppskrifter, så tusen takk for at du postet dette! Da blir det burger til middag en dag!:D

  • Elin Larsen

   Flott Silje.

 • Martine

  Hei, tror du det fungerer bra å fryse disse? 🙂

 • Pingback: Kjøttfrie proteinburgere – 3T-Trening()