Frittata med squash og parmesan- smaken av Italia

Snart er det helg igjen, og jeg forbereder helgen med nybakte valnøttbrød. Idag laget jeg Frittata som er en Italiensk rett. Det finnes uendelige  mange kombinasjoner, og jeg hadde veldig lyst å lage en med chorizo, men det får bli neste gang. Denne vegatariske retten ble vidunderlig god på smak. Hemmeligheten ligger i rett steketemperatur og behandle råvarene riktig underveis.

Frittata med squash og parmesan

 • 80 g finhakket gul løk
 • 200 g grønn squash i skiver- så i mindre biter
 • 40 g revet parmesan
 • 100 g smakstomater i båter
 • 7 sammenvispede egg med nykvernet pepper og salt- smak til

Slik gjør du:
Varm panne og ha i rikelig med god olivenolje og tilsett ½ finhakket gul løk og la den svette- ikke frese og bli brent. Tilsett squash bitene og la de surre og steke i en god stund på middels varme uten å bli brent. Viktig at løk og squash får svette sammen en stund, det er det som gir retten en fantastisk smak + kombinasjonen av de andre gode ingrediensene.  Stek squash til den begynner å få litt gyllen farge (ikke løk) og hell over egg, og tomater og dryss over parmesan. Rør litt i bunnen, og nå skal eggene stivne. Slå ned varmen og se at det begynner å sivne. Sett pannen i stekeovn på forvarmet ovn på 200 grader, og sett øverst til eggene har stivnet. Ta pannen ut, og snu hele frittata og stek den andre siden på stekeplate.

Serveringstips:  Server sammen med litt Peccorino ost, eller godt brød og hell litt ekstra virgin olivenolje over brødet med litt maldonsalt.

Neste blogginnlegg: valnøttbrød med aprikos.

 

Til neste blogginnlegg ønsker jeg alle en riktig fin dag.

 

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , , ,

8 Responses to Frittata med squash og parmesan- smaken av Italia

 1. Tine 13 september, 2012 at 18:48 #

  Sitter å vurderer hvilken rett jeg skal bryte fasten med. Har fastet i 9 døgn og er klar for litt matlaging igjen. Tror jeg lar meg inspirere av din fritatta til å lage noe lignende til lunch i morgen. Da blir det det første jeg har spist på 9,5 døgn. Gleder meg!!

  • Elin Larsen 13 september, 2012 at 20:41 #

   Hygglig at retten frister Tine :)

 2. Anne Karin 13 september, 2012 at 19:43 #

  Både hørtes og ser godt ut. Setter du stekeplaten inn i ovnen igjen etter du har snudd frittata? Denne vil jeg prøve, enkel å lage og deilige råvarer:)

  • Elin Larsen 13 september, 2012 at 20:43 #

   Nei, når frittata er snudd stekes den på plate kun på plate. Prøv den, men husk riktig temperatur er viktig for å få fram de gode smakene :)

 3. Nina 13 september, 2012 at 20:10 #

  Det så skikkelig innbydene ut! :) Lekkert!

  • Elin Larsen 15 september, 2012 at 02:16 #

   Kult! 😉

 4. Silje 23 september, 2012 at 13:14 #

  Snakk om luksusfrokst!:D<3

  • Elin Larsen 23 september, 2012 at 13:34 #

   Fantastisk godt- anbefales!

Legg igjen en kommentar