Eltefri pizza med stekt chorizo, oliven og hvitløk confit

Eltefri pzza med confit hvitløk og stekt chorizo

Aldri mer den gamle tradisjonelle måten å bake pizza! Jeg er blitt 100% overbevist. En ting er at eltefrie brød er knall lett å bake og smaker fortreffelig. Men dette er helt fantastisk. Eltefri pizza er optimal lik italiensk pizza, og det smaker sabla godt!

Jeg mener det jeg sier at det skal innmari mye til å bake pizza på den gamle måten etter dene erfaringen. Jeg sier det til deg- prøv eltefri pizza, og prøv confit hvitløk og confit tomater. Dette er pizzaen som får meg til å stønne av velbehag. Ja, som du kanskje oppfatter så er jeg en smule glad etter å ha oppdaget 3 ting (som er blitt uunnværlig):

 1. jeg digger all slags eltefri bakst- størst av alt eltefri pizza
 2. hvitløk confit er og blir et must her i huset- kan ikke leve uten!
 3. tomat confit- en symbiose sammen med confit hvitløk i pizza

Med disse tre lager jeg den beste pizzaen jeg noensinne tidligere har smakt. Noe utstyr kreves for å lage verdens beste eltefrie pizza: steinplate og pizzaspade (les mere HER).

løvtynn eltefri pizza

Bildet over viser hvor løvtynn pizzaen er som smaker kjempegodt. Sprø skorpe på lik linje med italienske pizzaer bakt i steinovn.

Eltefri pizza med stekt chorizo, oliven og hvitløk confit:

 Pizzadeig (3 porsjonspizza)

 • 400 gram mel
 • ½ ts (2 gram) tørrgjær
 • 1 ½ ts salt
 • 300 gram vann- litt over 3 dl

Rør det tørre sammen, og rør inn vann. Deigen skal være klissete, men ikke flytende. Dekk til med plast. Hev i romtemperatur i 10 timer. Se DENNE linken hvis du lurer på hvordan bake ut en eltefri pizza. Jeg studerte denne video av Jim Lahey som er geniet bak no knead= eltefri bakst, og jeg skjønte etterhvert hvordan behandle deigen riktig ved utbaking. Det anbefales å se teknikken for å få en deilig god pizza deig.

Etter 10 timer er deigen doblet i størrelse. Det er små bobler i deigen som betyr den fermenterer, og den er nå fluffy og fin. Legg mel på bakeplate og på pizzaspade. Forvarm ovn på 300 grader med en pizzastein inni. Har du en varmere ovn så sett den enda høyere. Legg deigen på melet bakeplate, og del deigen i 3 like deler.

Bruk hendene som vist på video og tøy og strekk deigen i kantene- i en sirkel. Strekk den litt lengre enn du behøver og legg den rett på melet pizzaspade. Det tok meg knapt 30 sekunder å lage en pizzaform- mon tro hvor lenge en kjevler for å få et godt resultat! Når du først legger på fyllet så vær rask. Saften kan trenge gjennom og kan «lime» seg fast til pizzaspaden som gjør det vanskeligere å skyve pizza over til steinplate. Derfor ha alt fyll klart foran deg når du først har på pizzafyll.

Vel, så over til det enkle, men fabulous pizzafyll (1 pizza):

 • mos  5-6 fedd confit hvitløk med 2-3 ss av confit oljen. Smør hvitløken utover pizzabunn med en spiseskje. Det aller beste pizzafyll du kan drømme om!
 • bryt og dryss over buffalo mozzarella – omtrent 1/4- 1/3 av en hel mozzarella
 • stek chorizo dulce (40- 50  gram i biter). Stek i litt olje fra hvitløk confit og dryss over pizza
 • 5 røde oliven delt i 2
 • confit tomater deles og haes over pizza- dette smaker GODT, så ikke vær grådig!
 • sist men ikke minst hele basilikumblader drysses over rett før steking
 • PS: jeg hadde gul paprika stimler forrige gang jeg lagde pizza- ANBEFALES

eltefri pizzadeig på pizzaspade

Skyfle pizza over på steinplate som er rykende varm. Stek pizza i noen minutter til den blir gylden. Omtrent i ca 5 – 8 minutter. Følg med! Bruk pizzaspade når pizzaen er ferdigstekt. Spises umiddelbart. Detta er digg det! 😉

No knead pizza med chorizo og oliven

Ønsker du et annet og enklere fyll, se oppskrift på denne deilige eltefri vegetarpizza.

Velbekomme.

 • anita

  nam nam så himla godt ut….skal nok prøve det,vanlig pizza beg.å bli kjedelig

  • Elin Larsen

   Enig- prøv dette og la deg bli hyper begeistret! 😉

 • Hei Elin!

  Ser godt ut, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  • Elin Larsen

   Fint 🙂

 • Hei.

  Koselige mat bilder, og nå kommer jeg på besøk…

 • Vidar

  Hei

  Når jeg lager «vanlig» pizza, bruker jeg å steke bunnen noen sekunder før jeg legger på fyllet for å unngå at bunnen blir våt og at det går hull på bunnen. Hvordan tror du det ville fungere med denne deigen?

  • Elin Larsen

   Verdt å prøve! 🙂

 • Anna

  Superflott! Har lyst til å prøve.
  Men jeg har IKKE en steinplate. Hva tror du med vanlig ovn og vanlig plate?

  Slenger forresten alltid i noen ss eddik før langtidsheving, da blir den glutenfri. Why not! 🙂

  • Elin Larsen

   Vanlig stekeplate kan selvsagt forhåndsvarmes, men det blir ikke samme resultat som stein. Pizzabunnen blir momentat stekt og får en crispy bunn. Men det funker bedre enn uten 🙂 Lykke til.

 • Anna

  Skjønner.
  Hva gjør du? Har du en plate eller stenovn?
  Lurer på om jeg kan legge inn en flat sten i bunn og håpe på det beste…? Haha.

  • Elin Larsen

   Jeg har stenplate 🙂

 • Frode Slettum

  Hei Elin! Takk for oppskriften, min standard pizza her i huset er herved basert på denne bunnen. Jeg har lenge lurt på hvorfor pizza på restaurant blir helt annerledes enn hjemme, men nå skjønner jeg hvorfor 🙂

  Jeg så videoen du lenket til, men jeg sliter litt med å få den utover steinplaten (eller aller helst på en pizza-spade). For det første er den for klissete og den henger seg opp i hendene. Det kan for så vidt løses med mel, men uansett så får jeg den ikke jevn og fin. Den går i oppløsning nesten med en gang. Har du noen gode tips her?

  Nå skal jeg tråle bloggen din etter mer spennende saker 🙂

  Frode

  • Elin Larsen

   Hei Frode og takk for tilbakemelding.
   Ja, jeg har virkelig blitt heltent på no knead pizza- enklere og bedre resultat skal en lete lenge etter! Blir ingen bestilling av pizza på restaurant, når jeg nå lager perfekt pizza hjemme 🙂
   Som jeg skriver, en må ikke være grådig med melet ved utbaking. Deigen er klissete, og jeg har rikelig med mel på bakeplate, legger deigen på bakeplate, deler den i tre, og drysser gjerne litt mel over. Når jeg strekker den, så kjenner jeg etter om den blir for klissete, blir den det, så legger jeg den ned på den melete bakeplaten for å mette deigen igjen. Blir deigen fort tynn enkelte steder så ikke strekk mere, men legg den på stekespade og tøy den ut der. Teknikken kommer med litt trening og godt håndlag. Tro meg- det er verdt strevet. Husk at den trenger ikke å bli helt jevn, men siste finish gjør du mens den ligger på stekespade. Lykke til 😀

 • Pingback: steinplate pizza | oppskrifterogkosthold.com()