Elins hjemmelagde pikekyss (marengs)

Fargede pikekyss

Hjemmelagde pikekyss (marengs) er gøy å lage. De er dekorative som pynt både til kaker, cupcakes, drikke, og selvsagt smaker marengstopper godt. I går lagde jeg pikekyss i forskjellige farger og fasonger.


Rosa pikekyss

Rosa pikekyss, og

Pikekyss

naturell.

Hjemmelaget pikekyss

Jeg brukte tip 1B og 21, og lagde forskjellige fasonger. Jeg brukte fargene pink og teal fra Wilton. Jeg synes de ble utrolig fine, og så smaker de vidunderlig godt 🙂

Slik lager jeg marengs og steker pikekyss:

 • 100 gram temperert eggehvite
 • 1/8 ts salt
 • 1/3 ts sitronsaft
 • 100 gram sukker
 • 100 gram siktet melis

Visp eggehvite, salt og sitron til det stivner. Tilsett sukker, 1 ss av gangen mens det vispes. Visp til marengs er skinnende hvit, og tilsett siktet melis og visp godt inn. Stopp flere ganger og bruk slikkepott for å få marengs ned fra sidene i miksebolle.

Her deler jeg marengs i * antall farger som jeg lager. I dag ble det tre farger.

Sprøyt marengs raskt på bakekpapir (stekes umiddelbart, og oppskriften er til 2 stekebrett). Stek på varmluft 100grader i 1 time. La marengs avkjøles i ovn natten over (ikke ha døren opp). Neste dag er marengsen perfekte 🙂

Elins hjemmelagde pikekyss

Noen råd om marengs:

 • bruk stål eller glass bolle
 • marengs tåler hverken fett eller eggeplomme
 • eggehviten skal aller helst være temperert
 • like mengder eggehvite, sukker og melis.
 • pisk eggehvite med sitron og salt til det stivner før sukker haes i- litt etter litt

Pastellfargede pikekyss

Oppbevares i glass eller kakebokser.

Liker du pikekyss?

 • Ah….det så jo bare heeeelt fantastisk ut!:D

 • Åh, pikekyss er såå godt!!

  • Elin Larsen

   Så absolutt! 🙂

 • For en lekker og herlig blogg du har. Nå er det ferie, men her skal jeg definitivt se meg om flere ganger. Klem

  • Elin Larsen

   Tusen takk- det var hyggelig å høre 🙂

 • Monica

  Hei. Jeg sliter sånn med å få marengsen stiv. Jeg har fulgt din oppskrift, og det går bra helt til jeg har i melisen, da vil den ikke stivne. Jeg pisker først eggehviter, salt og siton stivt, deretter har jeg i sukkeret, fortsatt er blandingen stiv. Men så skjærer det seg når jeg tilsetter melis. Ijeg blander inn farge(wilton) og sprøyter ut topper , men de bare flyter utover og blir en runding. I tillegg sprekker de opp når de stekes på 100 grader varmluft. Hjelp, hva gjør jeg galt??

  • Gjør det enkelt! Dropp melisen. Poenget er at marengs blir stiv og søt nok. Tilsett heller litt mere sukker enn melis 🙂

 • Pingback: Pavlova | Kraftkost()

 • Stekes midt i ovnen?

 • Lin

  Jeg sliter også med å avgjøre når den er stiv… Jeg tror det blir bra (er i ovnen nå), men hadde vært stas med noe annet enn knapper. Når den blir stivere holder den jo formen bedre. Fint om du har noen tips til å se når den er stiv nok!

 • Pingback: Desember og julebakst | Stines kaker()

 • Tea Eskeland

  Hvilken tupp brukte du til de rosa og grønne pikekyssene? 1B eller 21? Veldig fine!