Elins hjemmelagde grønnsaksburger- helse og nytelse i hver bit!

I dag er det mandag, og siden jeg fikk besøk av min sønn så laget jeg vegetarburger til han kom på besøk.  Det passer bra siden det er Kjøttfri mandag.

Elins hjemmelagde grønnsaksburger- helse og nytelse i hver bit

Jeg elsker å utforske, prøve nye oppskrifter, og Stian (sønn) er veldig ærlig på sine tilbakemeldinger. Liker han maten- da er oppskriften «i boks». Jeg kan med glede meddele at han forsynte seg flere ganger av grønnsaksburgerne. En ting han rådet meg til: ikke bruk blomkål (han er ikke så gira på den grønnsaken). Så til alle dere der ute som ikke liker en av de grønnsakene jeg har stappet burgeren med-> sløyf den, og erstatt den med din favoritt.
Forklaring til bildene:
1: Grønnsakene (blomkål, brokkolistilk, hvitløk, gul løk og gulrot)
2: kok linsene
3: finhakk grønnsakene, hell alt i en bolle sammen med løk, hvitløk, linsene og krydder
4: mål opp ca 3 dl havregryn
5: hell alt sammen og rør godt
6: mos røren med stavmikser
7: finhakk persille og rør godt inn
8: form hele røren til jevn like store baller
Varm stekepannen til middels varm, og stek med olivenolje
9: lag burger, litt tykkelse men flate- ikke «kjøttkaker». Stek.
10: snu og stek den andre siden.
Dette trenger du for å lage Grønnsaksburgere (15 burgere):
2 dl røde linser (kokes møre og vann helles av)
stilken av en hel brokkoli
½ blomkål
1 gulrot
Grønnsakene hakkes i små biter (totalt 11 dl finhakket grønnsaker). Kokes så vidt møre i vann. Hell av vannet.
Rør inn
½ finhakket gul løk
3 dl havregryn (binder grønnsaksburgeren sammen)
3 ts vegansk buljongpulver
2 ts paprika
1 fedd presset hvitløk
salt & pepper
Bruk stavmikser kjapt i røren til det fortsatt er små biter igjen, mens noe blir most. Skal ikke lage mos eller purè. Finhakk tilslutt en god neve kruspersille, og rør godt. Røren skal være grei å jobbe med (forme burgere), så se om du har fått den rette konsistensen. For mye biter- bruk stavmikseren litt mer.

Jeg ruller like store baller av hele røren før jeg begynner å steke. Slik får jeg jevn store grønnsakskaker, og det går effektivt å steke. Stekes på middels sterk varme med olivenolje.

Jeg bruker stort sett økologiske ingredienser, og oppfordrer andre til å gjøre det samme, for dem som kjenner at det føles riktig ut. Økologisk er dessverre meget kostbart, og det er langt ifra ikke alle som har råd til det.

Utrolig digg

Jeg har småspist grønnsaksburgere i hele dag. De har en perfekt konsistens, og smaker veldig godt. Tenkte at slike Burgers må være fint i matboksen til barn/ungdom og voksne. Helsemyndighetene anbefaler oss og spise 100g plantekost, mest grønnsaker til hvert et måltid (totalt 500gram om dagen). En slik deilig burger i matesken er perfekt for alle og enhver, samt at en får i seg linser som også er veldig sunt.


Liker du vegetarburgere? Håper du liker oppskriften. Jeg synes den ble meget, meget god.

 • Oioi! De så jo utrolige gode ut!!!!!!:) Imponert over bloggen din 🙂 Mange herlige oppskrifter 🙂 Mon tro jeg prøver ut noen 🙂

  • Elin Larsen

   Takk for en svært hyggelig kommentar. Mye god mat vettø- gøy å dele med andre <3

 • Nam Nam nam 😀 Jeg bruker å lage både grønnsksburgere og burgere av belgfrukter. Disse så meget gode (og sunne) ut! 😀

  • Elin Larsen

   Disse er svært sunne, og beste av alt-> de smakte godt 😀

 • Oi, disse ser kjempegode ut! Prøvde å foreslå det for min kjære, men han nekter… synd for han for da lager jeg de til meg selv heller så kan han sitte der og sulte :p hihi!

  • Elin Larsen

   hihi ^-^

 • Åååh, de ser SÅÅÅ gode ut! De mååå jeg bare prøve en dag! 😀 Takk for at du deler. 🙂

  • Elin Larsen

   Bare hyggelig 🙂

 • de ser veeeldig gode ut 🙂

  • Elin Larsen

   Lover at de smaker like godt som de ser ut! 😉

 • Takk for spennende og fristende oppskrift Elin! De skal prøves ut!

  • Elin Larsen

   Håper de faller i smak 🙂

 • De så veldig gode ut 🙂

  • Elin Larsen

   ^-^

 • Disse ser kjempegode ut Elin! Synes det kan være litt vanskelig å få bra konsistens på vegetarburgere, men de her ser perfekte ut! Må prøves!
  Så greit med ærlig tilbakemelding 🙂 Slikt lærer man jo masse av!
  Ha en nydelig tirsdag<3 Jeg skal straks ut å gå tur i verdens fineste vinterlandskap! Gleder meg! Klem

  • Elin Larsen

   Hvis du følger oppskriften til punkt og prikke, så får du en perfekt konsistens. Kos deg i dag, og i det gode været <3

 • Oppskriften ser veldig bra ut Elin! Hadde nok mumset burgere jeg også, hihi. Har forsåvidt gjort det de siste dagene også, jeg laget dobbel porsjon rødbetburgere i helgen.

  • Elin Larsen

   De må jeg prøve en dag. Har jo rødbeter 😉

 • Marianne

  Åh, de så veldige gode ut, skal prøves, takk 🙂

  Kan man bruke annet å binde med enn havregryn ? ( egg for oss som spiser det, eller noe annet som er vegansk ? )

  • Elin Larsen

   Du kan prøve 🙂 Men noe av kluet med å lage vegetarburgere er at det er litt vanskelig å få den perfekte konsistensen. Denne oppskriften er perfekt, men du kan selvsagt prøve med egg. Jeg hører gjerne tilbake hvordan det går, og eventuelt hvor mye egg du brukte.

 • Marianne Bakken

  Dene skal jeg prøve, kanskje barna også vil like disse 🙂

  • Elin Larsen

   Tips: bruk grønnsaker barna liker, og kutt de i svært små biter. Bon apetitt 😉

 • Åh, nå fikk jeg vann i munnen Elin! Disse skal prøves! innbiller meg at de sikkert smaker nyyyydelig sammen med litt aioli! Hurra for grønnsaker! Ha en strålende dag!

  • Elin Larsen

   Takk det samme 🙂

 • Jeg så du holdt på å lage disse når jeg var inne på facebook, har sittet å gledet meg til oppskrift! Jeg elsker veggisburgere, i alle mulige varianter, så dette var perfekt!=D

  • Elin Larsen

   Nettopp spist en sen midddag med disse veggisburgerne nå- kjempegode. Servert sammen med hummus og mangochutney 😉

 • Anne

  De ser kjempegode ut! Jeg har ikke prøvd meg på hjemmelagde vegetarburgere på lenge fordi jeg har slitt litt med å få de jeg har laget til å henge godt sammen. Men nå lurer jeg på om jeg ikke skal gi det en ny sjanse 🙂 Takk for at du deler oppskrifta!

  • Elin Larsen

   Følger du oppskriften fra punkt til prikke, sørger for å mose endel av røren, samt kutte grønnsakene i små biter så er havregrynene geniale til å binde burgerne. Prøv de 🙂

 • Jaaaa, jeg elsker alt som har med grønnsaker å gjøre!!! 😀

  • Elin Larsen

   Samme gjør jeg ^-^

 • Marita

  Disse ble laget og fortært til lunsj i dag, og jeg er så mett at jeg nesten triller. Og de er like gode som de ser ut!
  Første gang jeg har laget grønnsaksburgere, men definitivt ikke den siste 🙂
  Tusen takk for all inspirasjon, Elin!!

  • Elin Larsen

   Kjempe hyggelig å høre, og tusen takk for at du gir tilbakemelding på oppskriften 😀

 • Alltid bra med nye vrier på grønnsaksburgere, disse ser vidunderlige ut:o). Har du testa ut kaptein sabeltannkakene mine? De er fantastiske!!!

  • Elin Larsen

   Takk for tipset 🙂

 • Hei! For en utrolig fin blogg du har, jeg ble sittende å bla laaangt tilbake, og sitter igjen superinspirert. Tusen takk for det! 🙂 Disse burgerne SKAL jeg lage i morgen, de så helt sykt gode ut. 😀 Hvor kan man kjøpe vegansk buljong? Noe sted i Oslo, tror du? 🙂

  • Elin Larsen

   Kjempe koslig at du gir meg tilbakemelding ! Tusen takk Marita. Jeg kjøpte vegansk, økolgisk buljong på Helios. Du finner det sikkert på alle slags helsekostbutikker, men Helios er «bænkers». Lykke til 😉

 • Siv

  Disse burgerene var aldeles nydelige, laget kun halv porsjon da jeg ikke hadde mer linser, og borte vekk ble de. Jeg serverte de med blomkålris og gulerotspagetti med pesto og en sursøt saus til. Disse må jeg garantert leger flere av 🙂 Veldig flott at du legge ut middagsoppskrifter, til inspirasjon for oss andre som er rimelig ferske i gamet.

  Ha en fortryllende fin dag 🙂
  klem fra Siv

  • Elin Larsen

   Supert at du gir tilbakemeldinger på oppskiften. Ekstra hyggelig at den falt i smak hos deg 🙂

 • Da skal jeg få kjøpt det til uka, gleder meg masse til å lage disse! Mmmm. Vet du hvordan de smaker når de er kalde? Hvor lenge kan de holde hvis de ligger innpakket i et kjøleskap, tro? 🙂 Digger virkelig bloggen din! 🙂

  • Elin Larsen

   Jeg likte de nystekte da de var avkjølte. Grønnskasburgerne kan fint oppbevares i kjøleskapet noen dager. Hygglig at du liker bloggen min 🙂

 • ada

  Hei. Vet du næringsinnholdet i disse?

  • Elin Larsen

   Nei, slikt regner jeg aldri på. Men, kan love deg at de er svært næringsrike 😉 Ha en fin fin dag.

 • Disse så deilige ut!

  • Elin Larsen

   Veldig gode – og saftige 😉

 • hej elin…

  jag har väldigt mycket färs hemma i frysen, tror du jag kan göra hamburgare av det med lite röda linser? och grönsaker?

  • Elin Larsen

   Det høres ut som en meget god ide 🙂

 • Laget disse til middag i går kveld, stor suksess!!

  • Elin Larsen

   Godt å høre at grønnsaksburgerne falt i smak hos deg Mari.

 • Pingback: Grønnsaksburger – Levert av MatPrat | Monica´s matblogg()

 • Ida

  Disse så utrolig gode ut! Må prøve å få laget disse en dag 🙂 Men jeg lurte på, hva kan man servere ved siden av?

 • Maria

  Hei 🙂 Dette var utrolig gode grønnsakksburgere. Nå har jeg laget både disse og de med kålrot og søtpotet. Og det skal jeg virkelig fortsette med 🙂 For dette var helt fantastisk godt. Du har mange spennende oppskrifter her inne, og jeg skal absolutt prøve ut mange andre også:) Jeg er imponert 🙂

  • Elin Larsen

   Veldig hyggelig å høre at oppskriftene falt i smak 😀

 • Christin

  Fant denne oppskriften nå, og så det du skrev om økologiske varer. På Coop koster økologiske grønnsaker (og de fleste andre ting) omtrent det samme som «vanlige». Bra utvalg ha de også:)

 • Caroline

  Hei!

  tusen takk for kjempefin side, har skummet meg gjennom mange delige oppskrifter nå. Jeg tenkte å lage disse lekre burgerne til 17 mai, men har så mye å gjøre, så kan jeg lage dem noen dager før og fryse dem? eller holder de se gi kjøleskapet?

  Hilsen
  Caroline

  • Hei Caroline
   Tusen takk for en hyggelig tilbakemelding. Alltid godt å få feedback.
   Kan gå bra at de fryses- såfremt du halvsteker burgerne! Tin de på 17.mai og stek de ferdig (for å få den gode skorpen).
   Riktig god 17.mai 🙂