Mandelvafler og Crème Fraîche vafler

Hipp hurra for den store vaffeldagen. Idag bestod dagens frokost av nystekte vafler. En riktig god start på dagen 🙂 Det er lov å spise vafler til frokost når vaflene er passe sunn som mine mandelvafler er.

25 mars er den store vaffeldagen og jeg deler 2 oppskrifter idag. Den ene er sprø creme fraiche vafler, og den andre er glutenfri mandelvafler som er sukkerfri (søtet med palmesukker). Begge er krydret med kardemomme (som jeg liiiiiiker i vafler).

Creme fraiche vafler

Crème fraîche vafler (10-11 vafler):

 • 5 dl creme fraiche
 • 2 dl vann
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kardemomme
 • 200 g hvetemel
 • 40 gram sukker
 • 1 ts salt

Rør alt sammen og la svelle i 15 minutter. Stek og spis umiddelbart med en rømmeklatt og syltetøy- utrolig digg. Vaflene er akkurat passe sprø. NAM!

Mandelvaffel

 Mandelvafler:

 • 2 egg
 • 1 dl fløte
 • 1 1/2  ts fiberhusk (binder vaflene sammen og er godt for magen)
 • 1/2 ts bakepulver
 • 1 dl mandelmel (jeg sikter melet- er fiberrikt)
 • 1/2 ts vanilje bourbon
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ss palmesukker (mineralrikt)
 • litt salt

Visp egg og fløte sammen med fiberhusk. La trekke 5 minutter. Tilsett alt det andre og la svelle i 30 minutter. Denne røren gir kun 3 vafler- Jeg hadde ikke mere fløte så derfor ble det ikke flere. Smakte veldig godt.

Vaffeldagen 25 marsKos deg med nystekte, lune, sprø, glutenfri og fiberrike vafler! Det er ditt valg, og hvilken velger du?

 • Jeg hadde valgt mandelvaflene, elsker mandler -det kan brukes til alt så lenge man ikke er allergisk. Vafler til frokost er ikke feil, jeg hadde raw sjokolademousse med masse bær! 🙂 Ha en fin påske!

  • Elin Larsen

   Et godt valg Marie 🙂 God påske til deg.

 • De mandelvaflene skal jeg prøve meg på! Pleier å lage ulike varianter av sunne vafler på slump ut fra hva jeg har tilgjengelig og lager alltid ekstra røre slik at jeg har hurtigmat lett tilgjengelig 🙂

  • Elin Larsen

   Lurt triks 🙂

 • veffler <3 God vaffeldag Elin!

 • Pingback: Økologisk Krambu besøk | Helseblogg.com()