Deilige hamburgerbrød

Hamburgerbrød

Endelig, det perfekte hamburgerbrød! Luftig, lett og med riktig burgerbrød- konsistens hører med en god kvalitetsburger.
Jakten etter den beste burgeren fortsetter. Skal en hamburger smake godt så må alt tilbehør klaffe. Da er det naturlig at jeg ønsker et fluffy og smakfullt hamburgerbrødet. Det er jo nesten like viktig som burgeren selv. Jeg kan endelig slå meg til ro! Etter flere forsøk, så har jeg nå funnet den perfekte burgerbrød oppskrift.

Hamburgerbrød (8 stk)

 • 1,4 dl vann
 • 2 dl melk
 • 1 ss sukker
 • 3 ss olivenolje
 • 25 gram fersk gjær
 • ca 500 gram hvetemel
 • 3/4 ts salt
 • sesamfrø og melk til pensling

Varm melk til lunken temperatur. Smuldre gjær og rør den ut med lunken vann (37 grader) og sukker. Jeg har ofte sukker i gjærbakst på denne måten. Det sies at gjæren får en kickstart av sukkeret. Deigen smaker ikke søtt. Ha i alt det våte, og rør ut. Mengde sukker, olje, melk, gjær og vann er tilsammen 4 dl.

Ha alt sammen i en kjøkkenmaskin (la litt mel være igjen) og elt i 15 minutter på middels hastighet. Ved å elte så lenge stimuleres glutenet og baksten blir superfin. Se etter om deigen vil ha mere mel, og tilsett. La heve til dobbel størrelse. Jeg legger alltid plastikk over bakebolle, slik holder deigen seg fuktig og fin.

Luftige hamburgerbrød

Ha deigen på melet bakefjøl, og del den opp i 8 like store deler (veier omtrent 110 gram + per brød), Trill de runde og flate. Legg på bakepapir med klede over og hev til dobbel størrelse. Pensle med melk og strø rikelig med sesamfrø. Stekes midt ovn på 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Både chiliburger og kyllingburger er supergode servert med verdens beste hvitløksdressing (litt magrere variant HER) til dette hamburgerbrødet. Ønskes grovere hamburgerbrød finner du det HER, og glutenfritt alternativt HER.

Beste hamburgerbrød

Velbekomme :)

,

8 Responses to Deilige hamburgerbrød

 1. Madling 7 august, 2013 at 10:35 #

  Hvor ser de bare fine og lækre ud :-)

  • Elin Larsen 7 august, 2013 at 10:55 #

   Takk Madling :)

 2. Silja 7 august, 2013 at 11:03 #

  Jeg bakte hamburgerbrødene sent i går kveld. De var kjempegode.

  • Elin Larsen 7 august, 2013 at 11:14 #

   Hyggelig å høre at hamburgerbrødene falt i smak Silja :)

 3. Ina 4 september, 2013 at 13:29 #

  Disse så deilige ut! Går det ok å bytte ut litt av hvetemelet med spelt eller sammalt rug?
  Egner de seg for frysing? :)

  • Elin Larsen 4 september, 2013 at 13:36 #

   Det går fint an å tilsette grovere mel, men da kan det være du må justere på væskemengden. Prøv deg fram. Frysing går bra.

 4. Anette 18 januar, 2014 at 13:37 #

  Tenk at jeg bare datt over bloggen din i dag da jeg googlet hjemmelaget hamburgerbrød, og jeg kommer definitivt til å bli en fast leser. Liker at du har sunne og spennende oppskrifter, og er veldig spent på hamburgerbrødene som nå står og hever.

  • Elin Larsen 18 januar, 2014 at 14:03 #

   Hei Anette. Håper de faller i smak.

Legg igjen en kommentar


åtte − 7 =