Bønnesalat med frisk mynte

Jeg er en sann i hugga salat-fan. Det som knaser, har freshe farger, er ferskt og friskt det digger jeg!  I dag spiste jeg denne salaten før jeg dro på trening. Stappet av næring, rik på proteiner, gode fettsyrer, fiber og ikke minst deilig smak.

Bønnesalat med frisk mynte

Bønnesalat med frisk mynte for 2 (totalt 413 kcal inkludert dressing)

 • 80 g røde kidneybønner (Go Green)- liker du ikke kidney bruk andre type bønner eller kikerter
 • 10 gram fetaost
 • 1 pakke Baby leaf mix (Bama)
 • 25 gram reddik- tynne skiver
 • 1/5 rødløk i tynne skiver (15 gram)
 • 60 gram gule og røde minitomater
 • 50 gram agurkstaver
 • 20 gram valnøtter- grovhakket
 • 1 vårløk snittet på skrått (10 gram)

Sesam- og myntedressing:

 • 1 ss finhakket mynte
 • 1 ss friskpresset sitronsaft
 • 1 ss olivenolje
 • 1/2 ss soyasaus (jeg bruker den grønne- mindre salt)
 • 1/2 ss sesamfrø

Rist sesamfrø i en tørr stekepanne. Rør alt sammen, og la trekke 30 minutter.

Bønnesalat med sesam- og myntedressing

 • Birgit

  Mmmm, så godt ut. Jeg pleier og å spise salat til lunch. Hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle få den vanen, for jeg har vært avhengig av litt tung mat som fyller «sekken». Men så er det jo så mange gode ting du kan ha oppi salaten, og ikke minst næringstette matvarer som fyller litt. Jeg har fått smaken på rød pesto, løfter salaten flere hakk 🙂

  • Elin Larsen

   Takk for tipset Birgit- det skal jeg prøve 🙂 Salat er genial mat- finnes utallige kombinasjoner.

 • Den ser helt nydelig ut 🙂 God helg

  • Elin Larsen

   God helg 🙂

 • Så god denne salaten hørtes ut! Denne dressinga skal jeg lage en dag. I morgen skal jeg også lage meg en god og frisk salat med fersk peppermynte. Var innom Many i stad, og klarte ikke å gå forbi de ferske urtene:) Ha en fin helg Elin

  • Elin Larsen

   Riktig fin helg til deg 🙂

 • Ser nyyyyydelig ut! Så friskt og vakkert 😀