Saftige baguetter (glutenfrie)

Denne oppskriften så jeg på forsiden på ukebladet Hjemmet i forrige uke, og da måtte jeg kjøpe bladet. De hadde flere oppskrifter på glutenfri brødbakst, og jeg er på stadig jakt etter gode brødoppskrifter.
Denne oppskriften må du prøve hvis du ønsker en oppskrift på smakfulle og saftige baguetter uten gluten. Jeg bakte de i går kveld, og første kommentar til Stian var: «de er kjempe gode».
Du trenger (oppskriften gitt av Lene Simonsen):
250 g glutenfrie havregryn
100 g Jytte Orginal
100g Jytte Teff
50 g hirseflak (det hadde ikke jeg, så jeg tilsatte hakkede valnøtter)
1 dl solsikkerfrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø (var også tom for sesamfrø, men jeg hadde hampfrø- «man taver det man haver»)
1 ts salt
2 ss bakepulver
3 egg
1/2 dl ekstra olivenolje
3 dl eplejuice (jeg juicet eplene selv)
4-5 dl vann

Tilsett linfrø, sesamfrø og solsikkefrø i hurtigmikser sammen med eplejuice. Full speed i et minutt. Bland sammen resten av det tørre, med de knuste frøene, og våte ingrediensene i en bakebolle (jeg lot kjøkkenmaskinen min elte deigen noen minutter- til det ble en jevn røre). Lag baguetter med en sleiv og en slikkepott på bakepapir. Deigen er veldig løs. Strø over ønsket frø og kjerner (jeg varierte og brukte linfrø, solsikke- og gresskarkjerner). Stekes på 250 grader i ca 20 minutter.
Ha en fin dag 🙂

 • Ååå, disse må jeg prøve!! 🙂

  • Elin Larsen

   Digg inn! 😉

 • Marianne Bakken

  Disse må prøves, trenger matpakke til Geilotur i helgen så da kan jeg jo ta med disse. Takk for tipset 🙂

  • Elin Larsen

   God tur! ^^

 • Disse så nydelige ut, men nøtter og frø burde ikke varmebehandles over 180 grader da de ikke tåler høy varme og danner uheldig fettsyrer.

  • Elin Larsen

   Baguettene er veldig gode. Flott at du gjør det som føles riktig ut for deg angående nøtter og frø 🙂 Ha en fin fin dag.

 • I mårra! Kult!! Kos deg! 😀 Og rundstykkene så skikkelig gode ut.

  • Elin Larsen

   Ja, jeg gleder med Silje. Nå begynner atter en ny og spennede epoke i livet mitt 😀 Hvis du vil, så kan sikkert bake rundstykkene, ved å erstatte eggene med No Egg (ser at mange veganere bruker det, men jeg har ennå ikke prøvd det, siden jeg er litt skeptisk til innholdet).

 • ååååh så gode de så ut! 😀

  • Elin Larsen

   De smakte godt 🙂

 • Marianne

  De så nydelige ut 🙂
  Forstår hva du mener med gluten og mage, jeg tåler ingen kornprodukter, heller ikke annet glutenfritt
  – eller glutenfrie havregryn, så lever et liv stort sett uten brød, men supert at det finnes gode oppskrifter derute med frø og nøtter og kjerner 🙂

  Masse lykke til med skoleoppstart, håper dere blir en fin matchende gruppe og at du får en super skoletid 🙂

  • Elin Larsen

   Ja, det er ikke enkelt når en er allergisk mot korn generellt. Håper du finner andre gode alternativer 🙂 Takk, jeg gleder meg til å starte på NLP. Elsker og bli inspirert, og lære nye tankemønster som gjør meg godt. Ha en riktig fin dag Marianne.

 • Mmm, elsker lukten av nybakt brød!! Jeg tror egentlig jeg tåler gluten (havregryn, bygg, bulgur osv går helt fint), men det er noe med brød jeg ikke tåler.. kanskje gjær? Eller mel.. Styrer bare unna jeg! Blir oppblåst og ..»tørr». Må drikke ekstremt mye etterpå. Orker ikke følelsen, så jeg bare dropper å spise det 🙂
  Men, smaken er det ikke noe å si på 😉 Og masse frø og kjerner i smaker herlig!!

  • Elin Larsen

   Flott at du lytter til din biologi 🙂 Jeg spiser selv i moderate mengder, men det er svært lettvint som matpakke.

 • Disse så gode ut 🙂 Jeg sverger til jyttemel i nesten alt glutenfri bakst, med det melet får jeg selv min glutenspisende samboer til å like maten 🙂

  • Elin Larsen

   Jyttemel er genialt 😉

 • Hei, jeg liker veldig godt bloggen din, og har lagt deg til på blogglisten min 🙂 takk for inspirasjon 🙂

  • Elin Larsen

   Veldig hyggelig å høre Elisabeth 🙂 Ha en fin fin kveld.

 • Michelle

  ser kjempe godt ut 😀 sikkert deilig med noe godt pålegg

  • Elin Larsen

   Ja, de var saftige og gode på smak 🙂

 • Eva

  Disse så virkelig gode ut. Jeg har aldri hørt om jytte. Hva er det? Ha en fin søndag. 🙂

  • Elin Larsen

   Jytte er et flott alternativ til mel- glutenfritt. Har en fin bakevne siom jeg kan anbefale deg til å prøve 🙂

 • Love it<3

  • Elin Larsen

   Me too 😉

 • Disse ble nydelige og til og med min skeptiske samboer likte de 🙂 Kopierer oppskriften og legger den ut på bloggen i løpet av dagen jeg 🙂

  • Elin Larsen

   Så flott at de falt i smak både til deg og din samboer 😀

 • Pingback: Saftige, glutenfrie rundstykker | food is my religion!()

 • Dette er mitt første besøk, og disse baguettene skal jeg teste! Så lurt å bruke eplejuice, jeg tipper det gjør brødene både saftige og smakfulle.
  Gleder meg til å se nærmere på bloggen din!

  • Elin Larsen

   Håper baguettene faller i smak hos deg.