Av 300g hasselnøtt kan du lage:

Her kommer noen flotte tips om hva du kan bruke hasselnøtter til. Utrolig hva en kan lage av nøtter, og det gjelder å se verdien i all slags mat. En kan lage mange matretter så lenge en er litt kreativ og oppfinnsom.

Her er en rask oversikt hva jeg bruker hasselnøtter/ pulp til:
– Nøttemelk
– Tørk puplen-> flott hasselnøttemel som kan brukes til baking.
– Nøttemel blandes og forvandles til deilig karamellfyll til sjokolade
– Nøttemel forvandles til nøttesmør.

Jeg lager daglig nøttmelk. Jeg har fått dilla på denne deilige oppskriften som er ypperlig til jul. Mild, søt og smaker kanel. Liker du nøttemelk og ønsker litt julesmak så prøv denne. Jeg drikker fort et glass utenom måltidene. Slik lager du den:

Her viser jeg hvordan en kan lage hjemmelaget nøttmelk (bruk gjerne litt mindre vann til å lage melken fordi det gir mere smak).  Det er ikke nødvendig å bløtlegge nøttene. Jeg synes nøttene får en mye bedre aroma ved bløtlegging, derfor gjør jeg det. Vil du lære maksimalt og utnytte pulpen? Se hva du kan gjøre med pulpen som er filtrert i melken.
Pulpen legger jeg på paraflexx og tørker i noen timer (helt tørt) i dehydratoren, eller i stekeovn 50 grader med åpen dør. Da ser det slik ut:

Hell tørket pulp i blenderen- da bli det seende slik ut:

Her er hjemmelaget hasselnøttmel. Det bruker jeg i baking. Hell feks litt i muffins og annet, sammen med litt annet mel. Utnytt ingrediensene slik unngår en svinn. Mat er dyrt og økologiske hasselnøtter er verd og utnytte. Mye fin og god næring i nøtter.

 

 

 Istede for å kjøpe nøttesmør- hvorfor ikke lage ditt eget!

Her har du en kjapp og god oppskrift, og i denne oppskriften mener jeg tørket pulp:

 

Håper du fikk noen nyttige tips.

 • Kjempeflotte tips Elin! Hasselnøtter er så godt, og nøttesmør er det BESTE jeg vet 😀
  Det er så rart, jeg har aldri vært en melke-jente. Kan ikke huske at jeg har likt ku-melk noengang. Og da jeg ble veganer, startet jeg ikke å drikke soyamelk heller- synes det bare var litt.. ekkelt!?! Men nøtte/mandelmelk, DET er en helt annen sak 😉 Synes det smaker nydelig! Og chai latte med mandelmelk! Himmel!! Det er fantastisk det!
  Ha en fin dag<3

  • Elin Larsen

   Takk det samme Ragnhild 🙂

 • Du er så kreativ Elin! 🙂 gleder meg til å se deg i kveld<3

  • Elin Larsen

   Takk Hege 🙂 Ditto <3

 • Nydelig 🙂 Hasselnøtter er så godt! Jeg lager nougat med dem (http://lilleu.blogg.no/1320421466_nougatnugatti.html). Der er jo perfekt til jul, og så utrolig godt! 🙂

  Ha en supernydelig dag, Elin!

  • Elin Larsen

   Takk det samme, og tusen takk for et flott tips 🙂

 • Marianne

  Ja til gjenbruk 🙂

  Kan vel rulle noe kuler med det også kanskje, med noe godt i, ala marsipankuler 🙂

  • Elin Larsen

   Nam 😉

 • åh det er lenge siden jeg har laget nøttemelk nå!! ALT for lenge. dette fristet til gjentagelse :*

  • Elin Larsen

   Er så godt atte! 😉

 • Tusen takk for mange smarte tips!;)
  Jeg driker x-antall liter nøttemelk og klarer rett og slett ikke kaste all den pulpen, så jeg bruker også å lage nøttemel av det. Kjempe smart!;) Jeg skal prøve å bruke det i sjokolade og lage nøttesmør, nam!

  Jeg lånte Julekjeksoppskriften din til bloggen, og linket selvfølgelig tilbake til deg!=) De ble gode!=)

  • Elin Larsen

   Så fint å høre at kjeksene ble gode 😀

 • Lene

  Kjempeflott! 😀 Gleder meg til å prøve 🙂

  • Elin Larsen

   Lykke til! 😉

 • Takk for supre tips, Elin! Jeg har aldri prøvd meg på nøttemelk før, så gleder meg til å prøve! 🙂

  • Elin Larsen

   Verdt å prøve! Nøttemelk gir ikke den feite smaken som kumelk, men hell rikelig med dadler og litt smakstilsetning- Volia-> deilig smaksrik melk <3 Lykke til Linn 🙂

 • Åh, dette så godt ut! Jeg pleier å lage nøttemelk av paranøtter og det smaker nam=) (Dessuten er det mye sunnere enn TIne’s iskaffe som jeg drikker mye av):p

  • Elin Larsen

   hehe, ja nøttemelk er mye sunnere enn Tines iskaffe 😉 Så er hjemmelaget nøttemelk veldig godt og sunt!

 • Så genialt 😉 Alt sammen så kjempegodt ut!

  • Elin Larsen

   Nøtter er genialt og nyttig mat 🙂

 • Pingback: Hasselnøttmelk med dadler « Veronica O.()

 • Gode tips til hva man kan bruke nøtterestene til 🙂 og tror jeg skal lage noe nøttemelk i dag, dette var jo så fristende 😉

  • Elin Larsen

   Har begynt å ha oppi hele kanelstenger samt 5-8 dadler og da smaker det skikkelig kanelmelk- NYDELIG til jul! 😀