Årets 17. mai-meny

Synet av bunader og ballonger, lyden fra hundrevis, ja tusenvis av mennesker som roper feststemt «hurraaaaaa» i tog med korpsmusikk. Lukten og smaken av festmat, kaker og is er et sikkert tegn på at dagen er kommet. Hurra for 17. mai og nasjonaldagen vår.

17-mai meny 2013

Er du ennå usikker på hva du ønsker å servere på 17. mai? Da kan kanskje denne festmenyen falle i smak, og inspirere i selve planleggingen.

Til forrett serveres en kremet Jordskokksuppe med blåskjell.  En lekker delikatessesuppe, og kraften fra blåskjellene gir en fantastisk aromatisk smak.

Kremet jordskokksuppe med blåskjellTil hovedrett smeller vi til med Krydderstekt andebryst med ovnsbakte søtpoteter og delikatesseløk. Dette er en rett som krever presisjon angående riktig varme og steketid. Krydderne gir den perfekte «finish» på kjøttet som i tillegg er svært mørt og saftig.

Krydderstekt andebryst med bakt søtpotet og delikatesseløk

Vi trøndere er heldige da det er meldt sommer og sol til 17 mai. Til dessert kan da lune skogsbær med hjemmelaget vaniljeis virke forfriskende.

skogsbær med vaniljeis

Hvis is ikke frister, og noen har både viltert, uregjerlig og kaldt vær, da anbefaler jeg  Oreodrøm med bringebærsaus. En absolutt innertier når det kommer til smak, konsistens og det ser unektelig flott ut.

Oredrøm og bringebærsaus

Til kaffe og kakebordet serveres selvsagt gårdsdagens kåring: Norges beste 17-mai kake. Oppskriften får du her: Pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og sommerens bær.

Skjermbilde 2013-05-15 kl. 11.02.23

Jeg ønsker alle en riktig fin 17 mai feiring, med en fantastisk festmeny.

Følg meg!

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,

6 Responses to Årets 17. mai-meny

 1. Torill 15 mai, 2013 at 12:24 #

  Å du lager så mye god mat. Herlig mat, delikat mat, fristende mat…jeg må bare prøve noe av det.
  Tenkte i første omgang å prøve Chilihamburger og Pavlova med appelsinkrem. (synes den ser vanskelig ut)håper jeg får den til..

  • Elin Larsen 15 mai, 2013 at 12:32 #

   Tusen takk Torill. Et godt råd før du begynner: les oppskriften nøye- da går det som regel bra. Lykke til :)

 2. Elisabeth 15 mai, 2013 at 16:18 #

  Hei. har tenkt å lage årets 17. mai kake, men går det fint å lage den dagen før den skal serveres.

  • Elin Larsen 15 mai, 2013 at 16:21 #

   Hei Elisabeth. Du kan lage stort sett alt dagen før, og la alle delene oppbevares hver for seg. Kremen bør du piske før servering, og vend appelsincurd forsiktig inn. Pynt og nyt! :)

 3. Ann Kathrin 26 mai, 2013 at 08:42 #

  wow, for en fin festmeny! og sikkert god også :) :)

  • Elin Larsen 26 mai, 2013 at 09:21 #

   Fantastisk Ann Kathrin :)

Legg igjen en kommentar